onsdag 3 mars 2010

En pall av vårt gamla vardagsrumsbord och svarta muddisarVi behövde en ny pall till köket som barnen kan stå på när de hjälper till att laga mat de har tidigare stått på sina höga barnköksstolar och de har varit lite för höga och inte stått helt stilla alltså livsfarliga när de håller i en kniv, så lösningen blev en egen snickrad soff/pall av vårat gamla soffbord. Soffbordet är från IKEA och heter Docksta finns som matbord och soffbord och är helt runt med fot som på vinglas, därför har soff/pallen rundade former. Vi bytte ut det i julas mot ett annat IKEA soffbord Liatorp och ställde ut det gamla i carporten för att köra till tippen det var väldigt skadat och repigt. Men som vanligt tyckte jag att det var synd och kasta och efter två månader började jag såga i det, och här är resultatet. Fotdelen är på Elliots skola där jag håller på att göra om ett väldigt litet lekrum. Jag är väldigt nöjd med tanke på att jag bara sågade till delar och satte ihop utan ritning förutom den i huvudet.


Bred,stadig, lagom låg/hög och det bästa av allt är att det är två saker i ett. En pall vid diskning och matlagning och soffa till lekköket resten av tiden. Därför har jag sytt en dyna till den också som passar fint med resten av det röda i köket. Våra och barnens stolar har dynor och överdrag i samma röda tyg bilder på dem hittar ni här.
Jag är så nöjd med den nu kan jag också stå på den samtidigt som barnen när jag behöver något i skåpet och inte når och de kan stå två så slipper vi ha två stolar att flytta runt som står i vägen.


Tanken var att Leonard skulle modella för pallen/soffan och de nya Kinoko muddisarna men han var inte på humör och det märkte Juliette linslus och satte sig genast för att visa hur bra pallen/soffan är. Den lilla matplatsen står till höger om deras lilla lekkök som ni hittar här. Juliett har även idag sin klänning från Kinoko men här ser ni hur hela klänningen ser ut.


Leonard sprang till soffan och gömde sig men här ser ni hur sköna byxorna är tuffa jeanbyxor men ändå så väldigt sköna. De svarta byxornas fickor är inte tryckta ännu så det får bli handbroderade kantareller på dem fram till jag har tryckt upp några. De finns ännu inte i butiken men om någon är intresserad så är det bara att maila mig på info@kinoko.se självklart är det 20% på dessa också. De har inte utanpå fickor som blå jeansen utan vanliga som de jeansen som jag sydde till Elliot av mina gamla.

12 kommentarer:

 1. Så duktig du är! Sågar, målar och syr! Jättefin pall/soffa! Bra för hjälpredorna att ha något sadigt att stå på!

  Ha det så bra, kram

  SvaraRadera
 2. du är som jag brukar säga från en annan dimension, jag blir lika imponerat värje gång, ditt huvud är rästlös och kreativitetet vara växer och växer. Och så undernara bilder!

  SvaraRadera
 3. Blir lika imponerad varje gång jag besöker din sida. Vad händig du är...med både hårt och mjukt material. Pallen blev ursnygg!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag säger då det, vad händig du är. Jag blir lika inspirerad varje gång, fast sen ser jag röran här hemma och har ingen aning om vart jag ska börja. Så jag börjar inte..... Jättefin pall/soffa/stol, och fin-fina kläder!

  SvaraRadera
 5. Sömmerska/finsnickare! Du är inte tokig du inte... Skulle du vilja flytta hem till oss? Jag fattar inte hur du kunde få ihop bordet till en så fin pall. De där skulle du kunna sälja på löpande band! Du kanske skulle ta kontakt med ikea och få en hacka för ritningen... Pyssla på nu!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jättesmart att göra en pall av ett bord - å snygg var den ju oxå! Jeansen var kanonfina - kolla dina mail = beställning!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Så smart å lage en sånn pall!! Kjempelurt:)

  Og stilige bukser!

  SvaraRadera
 8. Du är helt otrolig! Vilken fin pall/soffa. Helt fantastisk!

  SvaraRadera
 9. Oj, vad kreativ du är! :) Pallen blev ju superbra, och det är ju kul att ha något som man har tänkt igenom och gjort själv, från början till slut!

  SvaraRadera
 10. Åh, vad fin pallen är. Och gillar verkligen de nya jeansen. Snyggt med så mörkt blå.

  SvaraRadera
 11. Nu får du sluta vara så fyndig! Jag hinner knappt med att plantera om växterna....

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!