tisdag 2 november 2010

ABC-tavla

Nu har det äntligen kommit upp något på väggen i Ls rum och det fick bli en ABC-tavla.

Ramen hade vi hemma sedan tidigare och jag har fyllt den med bokstäver som jag ritat och klippt ut i två olika papper. Ljusblåa för konsonanter och mörkröda för vokaler. Inte för att jag tror att barnen bryr sig men jag tycker det blev lite fint.

Bokstäverna skrevs ut på datorn i rätt storlek, klipptes ut och ritades av på de papper jag ville ha. Sedan limmades de upp på vitt papper. Jag lyckades få dem i raka linjer men inte riktigt i mitten.

Jag tycker att det är svårt att veta vad jag ska ha på väggarna i barnens rum. Det får inte vara för rörigt eller för mycket eftersom de har så mycket annat i rummet. Samtidigt vill jag inte att det ska kännas tomt och omysigt vilket det kan när väggarna är vita. Vad har ni själva i barnens rum? Fina tapeter? Tavlor? Eller kanske små hyllor med fina saker? Teckningsstrecket tycker jag är en bra sak, de kan då själva hänga upp sina fina teckningar och man slipper tejpmärken på väggen.

Idag skall vi baka surdegsbröd, pyssla lite och jag ska försöka piffa upp en lampa.

9 kommentarer:

 1. Du gör så fint. Kram Therese

  SvaraRadera
 2. Hi,hi, visst är det bra att kunna använda sig av schemalagda inlägg. Skulle aldrig hinna blogga på morgonen - då är det dagisrace som gäller. Att hitta saker att ha på väggarna i barnens rum är inte helt enkelt tycker jag. Det blir så lätt rörigt och så ändrar sig både jag och i alla fall den äldsta hela tiden. I hennes rum använder jag mig också av ett teckningsstreck och så har hon en tallrikshylla till böcker och småsaker. I min lille killes rum har det på 1,5 år bara kommit upp en vimpelrad. Och ett vitt trähjärta. Funderar på att ta tag i det hela snart... ;)

  Ha en fin tisdag! Brödbak lät trevligt!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Corinne hade i sitt gamla rum en oljemålning av en dansande flicka, walldecoträd i grönt samt två Beatrix Potter-bilder i pastelliga färger. Sen fick hon några hemska tavlor med Disneyprinsessor som jag vägrade sätta upp ända tills hon kom i värsta prinsessåldern, då var jag tvungen. Nu ska vi ha en del av en vägg med foton på vänner och släkt i vita ramar. Oljemålningen får också hänga med. Sen blir det vita hyllor där man kan ställa vad som passar. Teckningsstrecket är jag sugen på. Theodor har än så länge en tavla med Pelle Svanslös i milda färger, samt en ABC-plansch i samma ton. Svårt dt där.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tavla, den passar säkert jättebra i L:s rum! Ännu delar vår dotter sovrum med oss, men i huset kommer att hon att få eget rum. Där har jag planerat att sätta upp bilder med gammaldags barnboksmotiv som tavlor. I lekrummet får det sedan bli lite modernare och mer färgrikt, t.ex. magnettavlor osv.
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tavla. Jag har turen med en mamma som är konstnär, så min Ella får måla tavlor med sin mormor. Men vi får också tavlor till övriga huset av min mor. Ella har även fått rama in en del teckningar som hon/vi tycker om (billiga ramar från Ikea)

  SvaraRadera
 6. Åh vad fiiint du gjort Mia!! Är såå imponerad över de som har sådan begåvning inom hantverk! Tycker tavlan blev superfin och dessutom pedagogisk! Snälla, tacka sonen för att han drog just min lott igår, toppenkille ju :))

  Många kramizar aka

  SvaraRadera
 7. Så fin den ble - du er kreativ!:-)
  Ha en kos kveld,
  klem Hege.

  SvaraRadera
 8. Så fin tavlan blev - pilligt jobb!

  SvaraRadera
 9. Hur fint som helst! =) <3

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!