torsdag 1 mars 2012

Kan det vara så svårt?


Ja, det undrar jag, då det enda jobbet pennvässaren ska göra är att vässa pennan. Även om jag köpt den lite dyrare varianten med känt märke funkar den inte som den ska. Blyertsen går av, trätflisar sig eller så tuggar den på pappret. Men efter mycket letande hittade vi dem, den gröna i plast som legat i en godispåse från ett kalas, den klassiska silverfärgade med två storlekar och flugsvampen.  Alla är superbra och gör sitt jobb perfekt. Ett litet krux är att två av dem inte har något hus där spånet hamnar, därför använder vi ett  gammalt sockerärtstråg till det. Och lite fint är det spånet som bli när man vässat en penna. Vem vet, med lite lim kanske man även kan använda det som pysselmaterial.

Många kanske inte tycker att detta är ett problem och kanske är det ett väldigt litet men tänk vad många dåliga pennvässare som tillverkas och hamnar i sopen direkt, eller alla pennor som "äts upp" av  vässaren. Det skulle spara lite på miljön då färre dåliga penvässare behöver tillverkas för att sedan kastas och pennorna skulle hålla längre. Eller är det kanske bäst att anväda kniv som man gjorde förr som de gör med de ovala byggpennorna...

En liten tanke bara så här på sportlovet när man är hemma och vässar pennor åt barnen för att de ritar så mycket.

Mia

10 kommentarer:

 1. Förstår precis. Här har köpts många pennvässare som kasserats. Nu har vi en som är ok. I-landsproblem som ändå kan skapa frustration ibland. Ha en skön dag på sportlovet.

  SvaraRadera
 2. Nej kanske inte så stort problem men väldigt irreterande. Kan du komma på nåt att återanvända "resterna" så blir det lite balans ändå på soptippen :)

  SvaraRadera
 3. Vi har samma svampvässare som ni - urbra! :) Håller med om att det är svårt att hitta bra vässare.

  SvaraRadera
 4. Tänk, äntligen får jag höra fler som har samma problem! Skönt att det inte bara är jag som tycker att det är omöjligt att vässa pennor! Trodde det var mig det var fel på. Jag ska investera i en pennvässare som man sätter fast på bordet, och då ska det vara en riktigt bra, så kanske man slipper slösa på fler pennor och slänga fler pennvässare!

  SvaraRadera
 5. Precis så är det! Hur många pennor har man inte vässat sönder i sitt liv! Gillar stora vässare som har en burk för uppsamling och som vässar när man vevar runt med ett handtag. Stabilt och säkert! / Annika

  SvaraRadera
 6. Hej Du kan ta en gurkburk el liknande gör hål i locket och limma på vässaren med ett bra superlim. Jag har samma problem med pennor som inte går att vässa, det är för att dom har varit utsatta för stötar har jag hört.
  Mina kolpennor får jag vässa med en kniv.
  MVH:Louise

  SvaraRadera
 7. Jag har en gammal, gammal pennvässare som det stå "Tillhör statsverket". Den vässar allt. ;-) Så jag har inte grubblat så mycket över pennvässare. :-)

  Kul att du gillade mitt lillapåskäggspyssel. :-) Ser fram emot ditt pyssel. :-)

  Kramkram!

  SvaraRadera
 8. Håller fullständigt med! Dåliga pennvässare kan göra mig galen. Jag har en sådan där gammal skolvariant, som jag sätter fast i bordet. Ful som stryk, men väldigt funktionell :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 9. Du satte ord på en sak som stört mig men som liksom är så liten att jag aldrig satt ord på fenomenet :-), otroligt retsamt. Kul tanke att använde själva "vässkräpet" som pysselmaterial. Och grattis till att du äntligen hittat vässare som fyller sin funktion!
  Tack för att du tittade in till oss!! Angående kudden på den gamla järnsängen som du frågade om jag gjort - tyvärr.. den är alldeles för köpt för min smak egentligen ;-)... men lite söt ändå!
  Kram
  /Helena

  SvaraRadera
 10. Vi har en likadan pennvässare, har dock aldrig använt den. Så irriterande att den är dålig!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!