måndag 10 oktober 2011

Kanel- och sockerpinnar


Brödkanter är något som brukar bli över hos oss. Antingen äter barnen inte upp dem (då brukar jag inte spara dem). Men om vi har skurit bort dem innan går de att använda till annat.

Ibland gör vi en liten förrättssmörgås och då skärs kanterna också bort och istället för att slänga dem kan man göra krutonger av dem. En annan sak som min mormor brukade göra är panera med ägg, socker och kanel och därefter fritera. Nu kanske hon inte riktigt gjorde så men idén till mina kommer därifrån. Så middagen blev en trerätters istället för en tvårätters och för den som vill lyxa till det ännu mer kan det vara gott att äta dem varma med en klick vaniljglass. Mina friterades i cocosolja men vanlig frityrolja funkar bra det med. Likaså steka i stekpannan med smör.

En liten påminnelse


Snart är det dags för en ny pysselstaffett och denna gång är det jultema. Om det är något som vill vara med och ännu inte anmält er har ni fram till fredag på er. Klicka på bilden så kommer du direkt dit.

Önskar er en härlig höstdag!

Mia

5 kommentarer:

  1. Hej hej!

    Okej då går jag in och kollar efter mössan igen. Det blir nog inte innan nästa lön dock:)

    Vad kul med julpysselstafett. Ska genast gå in och läsa om den.

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Vilken bra idé, brödkanter är inte alltid så populära ;-).

    SvaraRadera
  3. Ser ju jättesmarrigt ut!

    Ha en skön höstvecka!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. åh vilka söta västar! Har en link till Poor Miss Brown om hur man vändsyr västar. Jag lärde mig av den:

    http://missdeliana.blogspot.com/2009/01/att-vndsy-en-vst.html

    Tack för tips om textalk förresten. Jag gör en demovariant nu (Textalk bas, eftersom jag vill ha på flera språk)och det går ganska bra :-)

    kram

    SvaraRadera
  5. åh, det ser verkligen farligt gott ut!!!
    /Ylva

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!