lördag 30 april 2011

Krukor av tidningspapper



Förra året skrev Anna om egentillverkade krukor gjorda av tidningpapper och i år fick några reklamtidningar bli krukor även hemma hos oss.

Sillburkar, en skål med vatten och gamla tidningar. Jag tycker att reklambladen är lite roliga eftersom de har lite mer färg än vanliga svartvita.


Vik på mitten och rulla in glasburken i pappret.


Använd vattnet som klister i skarvar och på botten av krukan

Låt dem torka och fyll sedan med jord och frön, i våra krukor ligger det potatis. Våra grönsakslådor är fortfarande inte är färdiga, därför var det lättast att lägga dem i krukor som man kan lägga ner i jorden för att inte störa de små potatisarna.

Trevlig helg!

torsdag 28 april 2011

Smått och gott att pyssla med


Jag började städa lite i pysselskåpet i sovrummet och hittade massor av små plastlådor som det låg säkerhetsnålar i tidigare.

Dessa fylldes med lite smått jag fått av min syster och lite jag själv köpt.


I samma låda ligger även glitter i olika färger. Lådan är som en liten pyssel-babushka.

Jag önskar er en trevlig torsdag!

tisdag 26 april 2011

Tisdagstema: på soffbordet


Dagens tema på fabriken är "På soffbordet". I vårt vardagsrum har vi ett vitt bord från IKEA med glasskiva och en stor låda...


...som är indelad i fyra delar. Eftersom det går åt en hel del ljus under vinterhalvåret har vi valt att fylla lådorna med ljus.


Just nu står det även en vas med plommonkvistar dekorerad med fjädrar och kycklingar.

Färgglada glasunderlägg från Indiska

och guldgula lotusblommor för värmeljus.

Fler soffbord hittar ni på fabriken.

söndag 24 april 2011

Söndagsblden: plommonris

Några dagar kvar av påsken och vilket väder det har varit! Sol och värme hela dagarna. Vi har städat trädgården och märkt ut nya köksträdgården. Jag har sytt en del i syrummet med öppen dörr. Det känns som om jag kommer att sy mycket mer nu när man kan ha dörren öppen och ha lite koll på barnen samtidigt. Det bästa är att barnens "lekplats" är precis utanför syrummet.
Dagens söndagsbild är på vårt påskris som är en gren från plommonträdet fullt med färgglada fjädrar, några ägg och tre små små kycklingar.

En fortsatt härlig påsk önskar jag er som tittar in dag och som vanligt hittar ni fler söndagsbilder hos fabriken.

fredag 22 april 2011

Ett födelsedagsbarn


Idag firar vi Elliot som fyller 8 år, med bio och mat på ett ställe som har 30 olika varianter av hamburgare.

Glad påsk!!!

torsdag 21 april 2011

En björkriskrans

När vi var ute på Värmdö i helgen gav vi bort en vår-/påskkrans att hänga på dörren.

Först gjorde jag ett hjärta av ståltråd, därefter lindade jag runt björkris och lite band för att få riset att sitta fast bättre. Lite extra påskpiff i form av fjädrar och mossa (från gräsmattan) .

Om tiden finns idag tänkte jag göra en till oss så vi kan byta ut den blekta buxbomskransen som hängt där sedan i julas.

Trevlig skärtorsdag önskar jag er alla som tittar in idag.

onsdag 20 april 2011

En pastellig Pippi Långstrump

En vit tunika, gammelrosa manchester-kortbyxor och multifärgade benvärmare och dottern ser ut som en pastellig Pippi Långstrump.




Årets första tussilagobukett plockas i gruset vid vägen.


Nu finns den vita tunikan och de rosa manchesterkortbyxorna på hemsidan.


Just nu är det lite längre leveranstid. Beställningar som görs levereras senast den 13 maj.


tisdag 19 april 2011

Tisdagstema: tidstypiska detaljer


Lampskärmen som jag klätt om





Trekantiga vaser från en antik- och kuriosabutik i stan






Kenneths mormors gamla stol



gamla ficklampor





ommålad gammal guldfärgad lampfot





ett gediget gammalt träskåp.



Tidsdagstema på fabriken är i dag tidstypiska detaljer. Jag är själv dålig på att veta vad som är tidstypiskt men jag gillar gamla detaljer. Så idag visar jag några bilder på saker vi har hemma med detaljer som jag tycker om. Som ni ser så är det en blandning av möbler och prylar men jag tycker faktiskt att det mesta passar fint ihop.



Idag blir det mer trädgårsarbete. Det känns som vi lämnade trädgården i panik i höstas. Massor av löv, krukor och godispapper ligger och väntar på att städas upp. Komposterna måste tömmas och i år tänkte jag även bygga odlingslådor och göra trädgårdslandet lite större. Gamla brädor ska få bli ett planteringsbord.



Hoppas solen skiner på er också idag.

måndag 18 april 2011

Nya förvaringslådor


Jag är en skokartongssamlare och det behöver inte alltid var en fin kartong. Alla kartonger, stora som små, sparas och läggs på en hylla i väntan på att få bli fina. Nu har jag påbörjat en makeover av kartonger som ska stå på pysselskåpet.

Jag samlar fina gamla presentpapper också, om man öppnar paketet försiktigt och rullar ihop det syns det knappt att det varit använt. Förutsatt att det är bra kvalitet på pappret förstås. Det gröna pappret satt på ett paket Kenneth fick av min kusin första gången vi var i Japan (för 10 år sedan).

En kartong har blivit helt omgjord, en annan har fått behålla sitt vita lock och den tredje röda kartongen har bara fått lite grönt papper där texten med märket på skorna suttit. Alla tre har fått metallhållare där man kan skriva vad de innehåller. Dessa kommer från Panduros scrapbooking-hörna och säljs i 4-pack, de är jätteenkla att sätta i kartongen.

Idag ska det bli mera sol och jag antar att det blir ännu en heldag utomhus med barnen, som har påsklov nu.

söndag 17 april 2011

Söndagsbilden: landet


I går var det verkligen en härlig varm vårdag. Dagen började med dans för storkillen, därefter biltvätt där alla hjälpte till förutom jag som satt och slipade fåtöljens ben. Vid lunch bar det av ut till Värmdö, och besök hos pappas kusin och man. Det bjöds på god gryta och marängtårta. Barnen cyklade, hoppade studsmatta, spelade fotboll, åkte fyrhjuling och matade kossorna.

Det kändes som att barnen hade kunnat sprungit med hö till kossorna hela dagen.


Klädd för en dag på landet med jeanskortisar från Kinoko, strumpbyxor, väst och basketskor.


Idag hoppas vi på en lika solig och härlig dag, fast hemma.


Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt hos fabriken.

lördag 16 april 2011

Ibland har man tur


Ett paket låg i brevlådan för några dagar sedan och i den låg dessa två små hönor.

De har fått en plats vid vår...

rymdraket.


Någon som vet vad det här är? Sockerskål, smörskål eller karamellskål (som vi har den till). Ibland få den vara en plats för blommor.


Hon hade även gjort ett vårkort som hon textat fint i.

Vill ni se vem jag vunnit hos klicka då här.

Önskar er som tittar in en härlig dag.

fredag 15 april 2011

Det var en gång...

.... en fåtölj som behövde kläs om.


Innan det nya tyget skulle på behövde vi ta bort det gamla smutsiga och nötta tyget. Hela familjen tyckte att det var roligt tills vi fastnade och inte visste hur de skulle få bort tyget som satt vid skruvarna. Endast två muttrar syntes och att hela stolen gick att få isär genom att skruva på dem tog ett tag att förstå.


Sedan var det bara att haka ur fästet på dynan


med stolskarmen.


När stolstyget var borta fick vi se att hela skumgummit torkat och behövdes bytas ut.


Juteväven och skumgummit togs bort och kvar blev fjädrarna.

Nu är nytt skumgummi och juteväv köpt, karmarna ska slipas och målas. Äntligen ska fåtöljen bli färdig.

Trevlig helg!

torsdag 14 april 2011

Dagens blommiga




Så här ser då det blommiga sommarsetet ut på. Kortbyxorna kan man vika upp mer om man tycker att de är för långa. De finns nu på hemsidan.


I veckan tänkte jag göra lite vårfint på utetrappan. Kungsängsliljor och penséer har fått flytta hem till oss och den lilla stolen ska målas vit. Även om våren är här så har det inte riktigt börjat grönska ännu. Några vårlökar har nu börjat titta upp men gräsmattan ser fortfarande mer ut som lera med några gröna fläckar här och var. Jag har klippt ner det ena äppelträdet ganska rejält och grenarna ligger nu på trappan och väntar på att få bli växtstöd till bönorna i trädgårdslandet.