lördag 29 augusti 2009

popcorn




Igår kom min syster från New York och vi hämtade henne på flygplatsen. Hon hade många fina gåvor med sig. Bl. a en hel torkad majskolv som skall läggas i en påse och poppas i micron. Vi lyckades bränna några och några blev o poppade. Smakade som vanliga popcorn fast roligare att tillaga.


torsdag 27 augusti 2009

blommor




Lite bilder från trädgården som gör mig glad. Blomman heter diascia och jag vet inte mycket om den förutom att jag tycker om de rosa små blommorna. Den har blommat hela sommaren och jag vill inte att den skall sluta. Tyvärr är den ettårig, men den får nog ändå stå ute övervintern vem vet den kanske klarar sig

onsdag 26 augusti 2009

byxfickor


Har sytt färdigt några av de ? fickorna som hängde som en vimpel på tävlingsfotot. Kanske behövs det en påminnelse. Jag har fått in några bidrag på bloggen och några på mail och det är bra gissningar. Klicka på bilden med barnen som har byxorna på sig här bredvid så kommer du till tävlingen. Nu skall jag klippa ut några bebisbyxor.

tisdag 25 augusti 2009

plommon


Nu är plommonen färdiga och det blir en hel del. Trots att en stor gren gick av förra året och en i år så är det mer plommon än vad vi hinner äta upp. Eftersom de inte går att frysa in är det bara att äta dem direkt, dock ej för många för då mår inte magen bra.

måndag 24 augusti 2009

griffeltavlor

Jag har lyckats ha sönder fyra glas till tavelramar och det är tur att man inte får otur av glas som med speglar. Eftersom jag sparar allt har de legat och dammat i sovrummet, men nu när jag håller på att göra om där kändes det som att nu måste det bli något eller så får de åka till tippen.
Så jag målade ramarna vita och botten målades med griffeltavelfärg som jag köpt för några år sedan. Billigt och miljövänligt. Kritburken är en gammal konservburk som spikats fast på ramen.

Den lilla skall få en plats i köket och den stora står i hallen där det kan vara bra att skriva ner viktiga möten och andra trevliga meddelanden.

söndag 23 augusti 2009

telåda

I lördags var vi på Lådbilslandet. Innan vi åkte hem blev det en tur till Taxinge slott och deras härliga kakbuffé. Det var ett tag sedan vi var där och de hade nu flera mysiga butiker med fina saker. Jag köpte en stor vit kruka och en praktisk och fin telåda. Jag har letat efter en som är så stor telåda ganska länge och när jag väl hittade en var det den sista. Den var från Miljögården så jag får väl kika in på deras hemsida efter en till.


torsdag 20 augusti 2009

akvarium


I förrgår fick jag för mig att jag skulle byta sand hos fiskarna. Innan hade vi storkorniga och beiga stenar. Den vita sanden som är nu ser ut som salt eller socker och var den sanden vi hade i vårt första akvarium. Sedan byttes det ut eftersom det blev grönt. Jag frågade i djuraffären varför det blev grönt. Svaret var att vi var slarviga med vattenbyte och att lampan var tänd för många timmar. Skämdes en aning när hon sa det.
En annan sak vi upptäkte efter några timmar var att fiskbajset syns väldigt tydligt. Det får vara så ett tag nu eftersom det är lite jobbigt att byta sand.
Tre fiskar dog under tömmnningen. En tetra som Leonard fiskade upp ur det tillfälliga boet under bytet.
Den andra fisken trodde vi var gravid men den hade nog bara förstoppning.
Den tredje var en räka som varit borta länge men hittades bland bladen rosa istället för grå. Undrar om det var för varmt, den nya termometern visade något hög värme. Vi har tyckt att fiskarna varit lite slöa.
Sedan passade vi på att måla väggen vit när vi ändå tömt akvariet på vatten.

onsdag 19 augusti 2009

Tävling!


Idag när jag stod och hängde upp dessa fickor för att ta en bild till bloggen kom jag på att det kunde bli en rolig tävling: Gissa antalet blivande fickor!
Gör så här: Skriv en trevig kommentar med din gissning. Vill du dubbla dina chanser med två gissningar, länkar du till en av bilderna och tipsar om tävlingen på din blogg. Om du inte har något konto för att skriva kommentarer kan du gå in på kinokos hemsida http://www.kinoko.se/ och maila din gissning istället.
Närmast vinner, vid fler rätta svar blir det lottning. Priset är ett par kinokobyxor i valfri barnstorlek (upp till 110/116). Tävlingen pågår till och med den 6 september. Vidarebefordra gärna tävlingen till alla som kan tänkas vara intresserade.
Lycka till!

tisdag 18 augusti 2009

liten mössa

Stickade en liten mössa för några kvällar sedan. Det var tänkt att den skulle passa Juliette lilla docka men den blev lagom står till ett blockljus, dessutom ser det ut som en tomteluva. Den får användas till julpysslet i vinter.

måndag 17 augusti 2009

badrum

Har nu äntligen målat och sytt färdigt allt i badrummet på nedervåningen. Den lilla betaltoan lagades och sattes upp. Det är en present jag fått av K för många år sedan. Den visar vad ett toalettbesök kostar (2kr), villket år den tillverkades står ej.

Tvättkorgen var ganska jobbig att måla men vit blev den till slut.

En billybokylla från barnens rum som redan hade en krok fick två till och små skyltar med barnens namn sattes upp. De fick en varsin röd \vit kökshandduk efter farmor som torkar fortare än en i frotté.
En dekorlist sattes fast i överkanten och målades vit. Draperiet sydde jag av ett gammalt nött lakan och lite ny spets sattes fast i överkanten.

Handdukskrokar köptes från Tre små rum i Fullersta (Huddinge) och är från miljögården. Hon har tyvär inte någon hemsida. Spegeln på bokhyllan är också därifrån.
Pallen hittades i tre delar för 5kr på en loppis i Gamla Stan. Jag limmade och målade den vit.
Jag tror att det är dags att köpa ny kamera nu, bilderna är lite mörka.

lördag 15 augusti 2009

torekällberget

Igår blev det en liten utflykt till Torekällberget, barnen och jag tog på oss kläder från Kinoko.
Jag har inte riktigt hittat en plats där kläderna passat in så bra som där. Jag antar att de är lite lantliga, enkla och ganska färglösa. Det gör att de smälter in i naturen. Det enda som är onaturligt är skorna. Juliette med sina silvriga sandaler och pojkarna med sina plastträskor från Crocks.

Eftersom vi missade ponnyridningen fick K vara ponny, barnen köar duktigt på mjölkpallen.

Leonard väntar på sitt fikabröd i det söta bageriet.

Juliette hittar en kofta i lekhuset som hon provar. Jag vill genast hem och sticka, men Leonard måste sy klart koftan innan (äpplet faller inte långt ifrån trädet).

fredag 14 augusti 2009

virkad korg

Ibland kommer man till en blogg genom att klicka sig vidare från andra och det var så jag hittade till denna. Att det dessutom pågår en tävling blev en bonus och vinsten var en söt virkad korg. Vill ni vara med i tävlingen gå då in här eller på sidan längst ner.

torsdag 13 augusti 2009

stickor

Städade bland stickor och virknålar och hittade dessa fina stickor med en anka som stoppknopp(??). Tyckte att de kunde vara lite roliga att visa.



Målade om en gammal matkorg som Kenneth fick från jobbet en jul. Sedan fick stickor, virknålar och garn flytta in. Vet inte hur lång tid det kommer att ta innan killarna springer runt och leker star wars med pinnarna. Min lilla påtdocka fick också ligga där. Barnen har gjort några försök att göra ett band, men de är inte riktigt redo ännu. Bakom är min blivande virk- och stickhörna med halvfärdigt fotöljöverdrag fylld med nålar. Jag skall nog göra en att göra-lista och lägga in på sidan av bloggen. Vet inte om det är bra eller stressande.

onsdag 12 augusti 2009

virka

Var på middag hos Kenneths far med fru förra veckan och fick då en snabbkurs i virkning. Har övat lite nu och det är inte jättefint. Barnen var inte på bästa humör den kvällen och jag var inte heller helt med vid snabbkursen. Jag trodde att jag skulle hinna virka några rutor och sy ihop till en fin mormorsfilt inom en vecka, men andra saker (toaletten på undervåningen) har gjorts och rutorna är ännu inte bra. Den blir kanske färdigt till jul eller så.

Den första mormorsrutan stickade jag med Lisbeth. Den är inte jättesnygg med två färger helt huller om buller, men virkningen är väl helt ok för att vara första gången. Lisbeth har virkat några virköglor (eller vad det nu heter). Tack för att du lärt mig virka, något som jag velat lära mig länge.

tisdag 11 augusti 2009

vagnmadrass

Nu när sommaren börjar ta slut och hösten är på väg är det dags att förnya vagnmadrassen ( det låter jättekonstigt men jag vet inte vad jag skall kalla det). Vi har tidigare haft en fäll som varit förliten och åkt upp och ner och säckat ihop, så jag bestämmde mig för att sy något som sitter kvar. Tyget blev ett gammalt sofföverdrag jag sydde för ca 2 år sedan som aldrig blev färdigt, men vi använde det ändå.
Den ena vagnen hade även detta randig tyg under fällen, det följde med när vi fick vagnen av Lisbeth och Gunnar. Jag vet att du har sytt detta engång i tiden och att det var jättefint då men nu känns den inte helt jättebra. Jag kan inte direkt påstå att mitt är mycket bättre kanske lite mer diskret men inte något jag är stolt över.





Först passade den inte första vagnen men med några justeringar blev det bra och den andra vagnen ser inte klok ut. Den fina 50-tals vagnen blev inte jättefin. Leonard får helt enkelt frysa om rumpan eller så får jag göra ett nytt försök någongång.



måndag 10 augusti 2009

hundkläder

Min syster har skaffat sig världens sötaste hund som fått namnet Betsy. Jag erbjöd mig direkt att sy kläder till henne. Kanske blir det en liten tröja. Eftersom jag inte har någon koll på hundkläder måste jag ha lite tips kanske ett besök i djuraffären också. Det bli inte lättare av att de bor i New York.




onsdag 5 augusti 2009

mera vita saker

Köpte en korg i helgen och lite färg i sprayflaska. Den blågrå korgen blev vit, den var tänkt till julstjärnan i vardagsrumsfönstret som växt ur sin kruka, men passade bättre till murgrönan i hallen.


Kryddhyllan i köket har också fått vit färg men den målades. Det är en hylla mina föräldrar haft som jag tagit hand om. Det är en mahoghny hylla med vit text från spice island.

I vårt första hem där allt skulle vara i 50- tals pasteller blev den pastellgrön. I andra hemmet blev den liggandes i skåpet. Tredje lägenheten blev den sandpapprad till den mörka träfärgen för att passa in i det moderna mörka köket och i dag vitmålad. Jag målade av texten och blomrankan innan den målades sedan förde jag över det och färgade i grått, den är inte riktigt färdig ännu.

Detta är ärvt efter Kenneths farmor och farfar. Glasburkarna med lock är från ekströms och har varit fem men vi har lyckats krascha två. Den lilla glasskålen blev fin med lite havsalt blandat med alger, sesam och blåklint

tisdag 4 augusti 2009

byxtillverkning 1

Så här ser byxlagret ut just nu. Målet är 10 av varje storlek, så det blir några att sy.
Byxorna är på de två översta hyllorna och kortbyxorna ligger under.


Babybyxan har bara en ficka bak och stl 74-80 till 110-116 har en ficka bak och två utanpåfickor fram. Alla byxor har blå mudd just nu, jag ska prova att sy på en röd mudd på ett par byxor.

Fickor i steg 2. Här kan ni se steg 1 Fickorna skall overlockas i överkant, sys, märkas och bli färdiga för att sedan sättas fast på byxorna.

söndag 2 augusti 2009

badrock\morgonrock

Nu har jag fyllt på lagret med badrockar\morgonrockar. För den som behöver nu i sommar är det bara att beställa. Stolekarna är 86\92 - 122\128

Efter ett rockpass är det ganska frotté-dammigt i syrummeet och uppsamlingskoppen till overlocken glömde de lägga med när jag köpte den. Men det gör inget för den är ändå för liten.
Ikväll blir det till och städa så jag kan börja med byxorna.