måndag 30 november 2009

Sista chansen att vara med i tävlingen

Nu ligger alla lappar i den lilla korgen och väntar på att få bli en vinst. Bredvid ligger en lite mus jag filtat när jag var runt 9år och en tekopp med hjärtan på band som just nu är min favoritväxt . De är lätta att ta hand om, håll jorden fuktig hela tiden och ställ den ljust dock ej i direkt solljus. Vet ej om det är rätt skötselråd men det funkar för mig.
Ni som ännu inte skrivit en kommentar eller mailat mig har fortfarande chansen av vara med i tävlingen än är det några timmar kvar. Imorgon drar jag en vinnare kul att det är så många som vill vara med. Vilken skillnad från min första tävling då jag bara hade fem deltagare.
Lycka till imorgon.

söndag 29 november 2009

Lovikarutor

Nu när jag varit tvungen att åka tunnelbana till Gamla stan flera gånger har jag passat på att virka lite på tåget. En ruta dit och en ruta hem och lite när jag sitter i det lilla röda båset. Och för att inte bryta mot fler regler i utmaningen hos Bea tog jag det som fanns hemma, lovikagarn. De vita köptes i somras på Taxinge slott som har norra Europas största kakbord och mysiga butiker. Det gråa är garn som min syster köpt på en garnrea i New York när hon ringde mig i fredags och bad jag henne skicka mera så det kommer förhoppningsvis ett paket i veckan med mera garn.

Vet faktiskt inte riktigt vad jag håller på med jag bara virkar och virkar för att jag tycker att det är kul, kanske blir det en vinterpläd snart. Gillar att det blir lite grovt det passar nu när det börjar bli lite kallare. Snart är det nog dags att börja virka andra saker men det verkar så svårt. Hur syr jag ihop dessa rutor nu? Någon som kan hjälpa mig?

Nu skall jag nog gå upp och klippa till ett par kantarellbyxor till mig själv kanske får ni se dem imorgon.

Hyacintland och en olycka


Några hyacinter med tomtar, ljus, kottarna som vi plockade i höstas och mossa från trädgården.

Fröna från de torkade kottarna har jag sparat och lagt i en bonsaikruka som jag fått av min morbror i Japan.

Några tomtar sitter under sina luvor och värmer sig vid ljuset. I bakgrunden står en lite större bonsaikruka, även den från morbror.


Några keramikkantareller får ligga i mossan. Plockades från kransen i vardagsrummet.

Bredvid det fina julblomstret har det hänt något hemskt. Tomten och den ena stjärngossen har tappat huvudet och den andra stjärngossen har tappat armen. Dags att ta fram superlimmet igen så de mår bra till Lucia.
Jag köpte dessa söta figurer på Sia förra året till barnens julkalender och de är så sköra. Leonard hade av huvudet efter bara några timmar, sedan försvann det och hittades åter när vi byte ut skåpet mot det vita vitrinskåpet. Ett tecken på slarvig städning....

fredag 27 november 2009

Beställning sommarklänning

Jag fick en beställning av en kompis på två sådana här set, de har varit lika populära som den prickiga klänningen är just nu.

Det här setet har funnits sedan kinoko startades för tre år sedan. Jag sydde dessa till min första marknad på Street som nu har lagts ner. Klänningen fick en brodyr i ärmar och nederkant. I ärmarna är det en rad blommor och i nederkanten är det två rader med blommor.

Byxorna har en två rader med enblommig brodyr som en ankstjärt och vit mudd i benslut och midja.

En närbild på ankstjärten. Tänk att jag inte tröttnat på detta klänningssett trots att den första syddes för snart två år sedan. Den prickiga klänningen är likadan, helt enkel tidlösa. Och det är det som är tanken med mina kläder: att man aldrig skall tröttna och nästan längta efter att få använda dem igen efter några år.

Jag har inte någon liten att prova på men min första modell förutom mina små trollungar ställer gärna upp. Första bilden är tagen för 1 1/2 år sedan och denna i somras. Nu har faktiskt klänningen kortats efter att denna bilden togs så man skall se ankstjärten mer och vara lite mer lekvänlig för det lilla barnet.
Lite kinoko-historia och det kommer säkert mer eftersom jag sytt kläder långt innan jag startade bloggen.
Även om klänningsetet ser somrigt ut kan det vara fint att kombinera det med ett par röda strumpbyxor och ett rött band i midjan till jul.

torsdag 26 november 2009

Det här är Stortorgets Julmarknad.

Hela Gamla Stan är full av sådana mysiga gränder det här är en av dem man går förbi på väg upp till torget..

Gå ner i valvet och ta en fika eller något annat gott att äta. Det finns både retauranger och cafeer som ser ut så här. Detta är entrén och inte inne i cafeet.

Så här ser det ut när man kommer upp på torget, så jättemysigt. Det finns mat, lotterier, korv, godis, änglar, tomtar, tvålar, våfflor, smide, brända mandlar, keramik, fårskinnsvaror och kinoko såklart och mycket mer.

Och när det blir kväll ser det ut så här hos grannen (bilden är tagen från vårt bås). Hur det ser ut i vårt bås får ni se senare. Nu vet ni var vi håller hus på dagarna och helgerna hela december. Kanske inte alla dagar vi får lita hjälp av våra föräldrar och vänner. Välkommna!

onsdag 25 november 2009

Byte med made by mama

Jag gjorde ett byte med made by mama för ett tag sedan hon fick en jeansjacka från kinoko och vi fick en fin klänning. När jag såg klänningen på fick jag en stor längtan till sommaren nedräkningen har börjat nu är det bara 6 månader kvar. Den hade varit fin att ta kort på utomhus men det är lite för kallt för det nu.

Den verkar så skön att ha på sig Juliette visar här hur man kan flyga med de fina ärmarna. Den är jättefin, vi tackar så mycket båda två.

Och till er som inte har en lott till tävlingen så är det inte för sent ännu men det är nu bara 5 dagar kvar. Här finns tävlingen.

tisdag 24 november 2009

Mormorsrutor

Jag har brutit mot en av reglerna I Beas "använd det du har"-utmaningen. Först tänkte jag att jag inte skulle tala om det och skriva om det nästa vecka istället, men jag har svårt för att ljuga även om det är något som kanske inte är så allvarligt.... här kommer min ursäkt.

Att sitta i det lilla röda båset på vardagar är ganska segt och när min mamma kom för att lösa av mig så jag kunde gå på toa passade jag på att gå ner till garnbutiken i Gamla Stan för att be om tips på vilket garn som var lättast att virka rutorna i. Fick mycket hjälp och hon visade mig hur man virkade och jag såg direkt vad jag gjort för fel. Jag harr gjort fel på stolparna och glömt ett steg. Efter tipsen och garnvisningen kände jag mig tvungen att köpa något eftersom hon varit så hjälpsam. Kunde ju inte säga - jag kommer igen nästa vecka för då är Beas utmaning över. Eller? Hon skulle tycka jag var jättekonstig.
Det blev en rulle mjukt garn som skulle få vara mitt tidsfördriv resten av dagen. Jag lyckades på första försöket är så glad. Något litet skönhetsfel blev det men inte som de jag gjort tidigare. Här kan ni se mina tidigare försök. Jag är så glad!
Jag tänkte göra alla rutor naturfärgade och sätta ihop till en mysig filt att ha i soffan.

Nu kommer antalet besökare att sjunka från 30 till 10. Man brukar väl säga ärlighet varar längst. Ni får ha en trevlig vecka.

söndag 22 november 2009

Tävling

Dags för en tävling! Jag hade först tänkt att ha den på 1000 bloggbesökare men det dök upp annat sedan blev det 2000 och det blev inte av då heller men nu på 3000.
Vet inte om jag måste ha något från det jag sytt under Beas utmaning perioden eller om det går bra att ta andra saker från hemsidan. Det borde gå under Beas utmaning eftersom allt material finns hemma.
Ni får välja hur det blir. Tycker ni att det är ok får ni gärna vara med i tävlingen. Länka med en valfri bild från bloggen eller från hemsidan så får ni två lotter. Kul att få se vilket ert favoritplagg är.
Ni som inte har en egen blogg får naturligtvis också vara med i tävlingen och kan då maila mig på info@kinoko.se skriv gärna vad ni vill vinna. Så är ert mail en lott.
Har ni inga egna barn kan ni vinna åt någon annans eller skicka vidare tävlingen till någon som har barn.
Tävlingen pågår fram till den 30 november och plagget skickas lagom till jul. Alla lotter skrivs på små lappar och läggs i en korg sedan får någon av barnen dra en vinnare. Vinsten är alltså ett valfritt plagg från kinoko.

Nu läste K detta och tyckte att det var rörigt så här är det förenklat om det var någon annan som tyckte att det var luddigt. Skriv en kommentar eller maila mig så får ni en lott, den som länkar får två. Att ni skall skriva vilket som är favoritplagget är bara för att jag är nyfiken.
Nu skall jag sova, god natt!

lördag 21 november 2009

Stortorgets Julmarknad

Idag började Stortorgets Julmarknad i Gamla Stan och den är öppen varje dag kl 11-18 fram tills den 23 december. Mina föräldrar har haft ett litet rött bås där sedan jag låg i min mammas mage och förra året tog jag över.

Där säljer vi bl a tofflor i olika färger och ull. Detta är mitt favoritpar med krulligt hår.

Elliot fick ett par nya i går och valde vita med röd kant. Det är High School Musical-färgerna.

Fler bilder på den mysiga julmarknaden och allt som vi säljer där kommer nästa vecka. Jag kommer även att ha en hylla med mina barnkläder om det är någon som vill komma och titta på dem. I morgon kväll blir det nog dags för en 3000-besökartävling på min blogg. Kanske ses vi då.

torsdag 19 november 2009

Juliette 5 år

Idag fyller Juliette 5 år, bilden är tagen för två månader sedan och på sig har hon den prickiga klänningen och ett blått hårspänne från kinoko. Lite reklam.... klänningen finns på min hemsida här.

Så här vitt och fint var det dagen hon föddes. Jag tog bilden ca 1,5 timme innan hon föddes hemma i hallen när Kenneth och Elliot skulle hämta bilen. Samma dag som min kära mor fyller år och idag fyller hon 60.

Så här ser det ut i dag en höstig sommarbild. Det har varit så varmt att lobelian forfarande blommar. Sådde dem från frön i våras och trodde inte att de skulle hinna blomma i år.

Denna mattan fick vi av en kompis när han kom för att hälsa på lilla Juliette. Nu har vi flyttat från lägenheten hon föddes i och det känns lite ledsamt men mattan får ligga på golvet i hennes rum. I garderoben gör den ingen nytta. Lite julig är det också.



Blöjor till Mirabell (Juliettes docka). Dockblöjorna i leksaksaffären håller inte så länge och de riktiga till bebisar håller inte heller så värst länge dessutom är det lite för stora. Men tygblöjor håller alltid. Dessutom gillar hon att vika ihop blöjan och sedan kasta eftersom det är bajs eller kiss i den och då blir det dyrt. Dessa kan hon kasta i tvättkorgen.

onsdag 18 november 2009

Gamla ljus blir nya


Detta användes och är rester från förra året. Toarullarna samlar vi i en papperskorg på toaletten. Vaxet är från trädgårdsmässan i våras. Pinnarna är från kökslådan.

Jag har under året samlat på alla blockljusrester och ljusstumpar. Dessa hackas och läggs i ett vattenbad som jag tyvärr glömde fota. Men det är ungefär som när man smälter blockchoklad.
Elliot var med och hackade ljusbitarna och jag var lite orolig över hans små fingrar.

På botten av rullarna läggs papper och sedan tejpas det ordentligt. Vi var lite slarviga, så det rann ur två stycken. Veken fästes på pinnen och läggs i i mitten.

Toarullarna är smart rullade och lätta att dra loss när det har stelnat.

Mitt färdiga ljus med några silvertrådar i vax och änglar. Inte helt perfekt, trådarna hade gått av och blivit lite skadade i lådan. Eftersom jag slarvade med botten och allt rann ut fylldes det med sked tillbaks igen och blev lite ojämn för att det stelnade i efterhand.
Jag kan inte skylla på att de är handgjorda eftersom det finns de som är jätteduktiga på att göra ljus. Det är i och för sig andra gången, några gånger till och de kommer att bli mycket finare.

Barnens små söta ljus de fick klippa bitar av bivax och lägga på. Elliot och Leonards favorit är silver tråden. Elliot skulle kunna klä in ett helt ljus med silver trådar. När Leonard såg Elliots ljus sa han - jag vill också ha rutschkana på min. Leonards ljus hade även den en slarvigt tätad botten så det är också lite spräckligt.

tisdag 17 november 2009

Danskjol med röd mudd

Idag har jag gjort en kjol efter Juliettes önskemål. Hon såg gårdagens kjol och ville ha en likadan men med en röd mudd och det är klart att hon skall få det då. Några bilder tagna vid den halvfärdigmålade trappen.

Jag tyckte kjolen var fin på galgen men när den kom på blev den ännu finare.

Någon dansuppvisning fick jag inte med några snurrar gjordes innan fotograferingen (som jag inte fick med). Eftersom vi behövde ljus fick hon stå på trappkanten och då är det inte bra med dansuppvisning eller piruetter.


Igår var jag på ett home party med inredningssaker köpte bla en lykta och ljusdekorationer som kommer senare. Hon som hade partyt tyckte att jag skulle ha med mig några barnkläder och visa upp.
Det var jag, K s mamma, en vännina till dem, partyvärdinnan och hennes dotter som hade visningen. Men jag fick en beställning på två danskjolar och ett par tofflor. Här finns hennes inredningstjänster om någon vill ha lite hjälp att göra fint hemma eller boka in ett home party. Hon har jättemånga fina lyktor, plädar, kuddar och vaser.

En bukett med röd kantad kjol som passar med mudden.

måndag 16 november 2009

En danskjol



Ett önskemål om en kjol med mudd och detta är slutresultatet. Har tidigare haft en kjol med mudd men den var lite för snäv och åkte upp hela tiden. Nu kom jag (det finns säkert någon som redan gjort denna modell) på den här enkla men fina modell, en rundkjol som var lätt att göra mönster till och att sy. Dessutom är den väldigt söt och dansvänlig vilket kommer att uppskattas av Juliette och säkert av flera danstokiga flickor.

Kjolen är helt rund med ett hål i mitten och hålet användes till fickor. Vet inte om det var någon som förstod.... Cirkeln delades på två och fick ett litet veck för att få lite rymd i fickan. Överkanten bandades med snedslå. Hade planer på att bandkanta neder kanten men tyckte att det kanske skulle bli för mycket.

Rolig bild på kjolen underifrån. Provkjolen syddes i storlek efter kunden och det kanske inte var så smart eftersom det nu inte finns någon att prova den på. Skall göra ett mönster till J så ni får se den på.

Glöm inte, sista dagen att rösta sen skall jag sluta tjata och vara glad över alla nya som vill titta in här.

söndag 15 november 2009

pyssel i skåpet





Några bilder på insidan av vitrinskåpet som jag visade för en vecka sedan. K:s mormors gamla likörglas och en gammal tågbiljett som hittades när vi tog bort garderoberna i vår förra lägenhet. Lite spets från syrummet fick sitta på hyllkanterna.

Det blev ett lite juligt änglapapper, som jag köpte på Åhlens julrea förra året, eftersom det snart är jul.

En helhetsbild av insidan på skåpet.

Nya knoppar från ikea 2st för 19kr ett rimligt pris tycker jag.

Dessa hjärtan blev färdiga i fredags, de är gjorda av ullplädsresterna från gungstolens överdrag. Jag hade faktiskt kastat de i skräptygpåsen och plockade upp de igen i fredags när jag kom på att de kunde bli fina julgrans- eller skåpsprydnader. Lite smalt satinband från syrummet (alltid bra att ha hemma).

Några fick röda pärlor och vita paljetter och andra fick bara vara ulliga och den tredje fick vita paljetter och pärlor. Och de får hänga på skåpet tills julgranen flyttar in.

Skall se om solen tittar fram imorgon för lite ljusare bilder. Det har varit alldeles för grått och regnigt hela helgen.